Η Κίνα, οδηγός για την αύξηση της παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος από τη Rio...

Η Κίνα, οδηγός για την αύξηση της παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος από τη Rio Tinto

35
Η Κίνα, οδηγός για την αύξηση της παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος από τη Rio Tinto

Η Rio Tinto, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξορύξεων παγκοσμίως, σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος, καθώς οι ισχυρότερες προοπτικές της κινεζικής οικονομίας και η τάση αστικοποίησης στην Ινδία και σε άλλα μέρη της Ασίας οδηγούν την ανάπτυξη της ζήτησης για παραγωγή χάλυβα.

Η εταιρεία θα επενδύσει $70 εκατ. για την αύξηση της παραγωγής στο ορυχείο Gudai-Darri στην περιοχή Pilbara στη δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με δηλώσεις του Simon Trott, διευθύνοντος συμβούλου της Rio Tinto. Tην ίδια ώρα, εξετάζονται επιπλέον επιλογές, όπως η ανάπτυξη του γιγαντιαίου project Rhodes Ridge, το οποίο θα μπορούσε να προσθέσει ακόμα 100 εκατ. τόνους.

Η Rio Tintο εκτιμά, άλλωστε, ότι η κινεζική ζήτηση θα αυξηθεί κατά 25% έως το 2050. Μάλιστα τα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης που προωθεί το Πεκίνο προορίζονται για επενδύσεις σε υποδομές. «Τα επόμενα δέκα χρόνια θα αστικοποιηθεί ο ίδιος αριθμός ανθρώπων με την προηγούμενη δεκαετία και ως εκ τούτου το σιδηρομετάλλευμα θα αποτελέσει μια ελκυστική και μεγάλη αγορά», είπε σε δημοσιογράφους ο Simon Trott.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.