«Ανώδυνη» πτώση για τους ναύλους των LNG carriers

«Ανώδυνη» πτώση για τους ναύλους των LNG carriers

91
«Ανώδυνη» πτώση για τους ναύλους των LNG carriers

Σε πτώση βρίσκονται οι ναύλοι των LNG carriers, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά του Σουέζ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Fearnleys, οι ναύλοι για ένα LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. διαμορφώθηκαν πρόσφατα στα $165.000/ημέρα ανατολικά του Σουέζ και στα $150.000/ημέρα δυτικά του Σουέζ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται να αντανακλά κάποια πτωτική πορεία της ζήτησης, ενώ η διαφορά στους ναύλους ανατολικά και δυτικά του Σουέζ δύναται να σημαίνει ότι η ζήτηση παραμένει σχετικά ισχυρότερη ανατολικά του Σουέζ.

Σε κάθε περίπτωση, οι ναύλοι των LNG carriers βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ως είθισται στο δ’ τρίμηνο του κάθε έτους. Ωστόσο, παραμένουν χαμηλότερα έναντι των ιδιαίτερα υψηλών επιπέδων που σημειώθηκαν στο δ’ τρίμηνο του 2022.

Παράλληλα, τα επίπεδα των ναύλων στα συμβόλαια χρονοναύλωσης διάρκειας ενός έτους βρίσκονται σε καθοδική πορεία τους τελευταίους 12 μήνες. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τις εκτιμήσεις της αγοράς ότι οι spot ναύλοι δεν θα διαμορφωθούν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.