Επέκταση της Danaos στα bulk carriers

Επέκταση της Danaos στα bulk carriers

437
Επέκταση της Danaos στα bulk carriers

Στην απόκτηση ενός Capesize bulk carrier προέβη η Danaos, με επικεφαλής τον δρα Ιωάννη Κούστα, ενισχύοντας την παρουσία της στην αγορά της χύδην φορτηγού ναυτιλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Advanced Shipping & Trading, η Danaos προχώρησε στην αγορά του «West Trader», Capesize χωρητικότητας 175.879 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε στην Κίνα το 2009. Το κόστος απόκτησης του πλοίου ανέρχεται σε άνω των $18 εκατ.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Danaos πρόσφατα έστρεψε έντονα το ενδιαφέρον της στην αγορά χύδην φορτηγού ναυτιλίας. Άλλωστε, στις 16 Ιουνίου προχώρησε στην αγορά 1,37 εκατ. μετοχών της Eagle Bulk (εταιρεία διαχείρισης Supramax/Ultramax πλοίων), ενώ στον οικονομικό απολογισμό β’ τριμήνου 2023 σημείωσε ότι έχει επενδύσει στην αγορά πέντε Capesize πλοίων στη second-hand αγορά.

Τέλος, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία στην ιστοσελίδα της, η Danaos διαχειρίζεται 68 containerships, μεταφορικής ικανότητας μεταξύ των 2.200 και 13.100 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.