Ι. Κούστας: Γιατί επενδύσαμε στην αγορά των dry

Ι. Κούστας: Γιατί επενδύσαμε στην αγορά των dry

1498
Ι. Κούστας: Γιατί επενδύσαμε στην αγορά των dry

Mία ακόμα εισηγμένη στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές ναυτιλιακή εταιρεία, η Danaos Corporation, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε $147 εκατ. έναντι $8,2 εκατ. το β’ τρίμηνο του 2022 ενώ αντίστοιχα τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε $143,4 εκατ. έναντι $157,1 εκατ. πέρσι.

Με αφορμή τον τριμηνιαίο οικονομικό απολογισμό της εταιρείας, ο δρ. Ιωάννης Κούστας, CEO της Danaos αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην στρατηγική επιλογή επέκτασης στην αγορά των dry. «Χρησιμοποιήσαμε κεφάλαια ευκαιριακά, αφού εντοπίσαμε αδυναμία στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου, μια αγορά με την οποία είμαστε πολύ εξοικειωμένοι. Πιστεύουμε ότι τα μακροπρόθεσμα fundamentals στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου είναι πολύ θετικά. Συγκεκριμένα, το orderbook βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και η αύξηση της προσφοράς του στόλου προβλέπεται να επιβραδυνθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια έναντι της ανάκαμψης της ζήτησης. Το βραχυπρόθεσμο κλίμα στην αγορά δεν είναι τόσο ισχυρό και μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε επενδύσεις σε ελκυστικές τιμές», σχολίασε χαρακτηριστικά ο δρ. Ιωάννης Κούστας. Υπενθυμίζεται ότι η Danaos πρόσφατα απέκτησε σημαντικό μερίδιο στην Eagle Bulk Shipping, Inc, εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενώ αγόρασε πέντε second-hand Capesizes.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του τριμήνου η Danaos εξασφάλισε $500 εκατ. σε νέες ναυλώσεις ενώ το charter backlog της έως το τέλος του τριμήνου ανήλθε σε $2,5 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.