Η Κίνα κορυφαίος επενδυτικός προορισμός

Η Κίνα κορυφαίος επενδυτικός προορισμός

36
Η Κίνα κορυφαίος επενδυτικός προορισμός

Το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζει να προσελκύει η Κίνα, παρά τη νωχελική ανάπτυξη της οικονομίας εντός του 2023 και την ανάδειξη λοιπών ασιατικών χωρών ως ελκυστικών προορισμών για επενδύσεις.

Ειδικότερα, επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 24.000 νέες ξένες εταιρίες ιδρύθηκαν στην Κίνα στο α’ εξάμηνο του 2023, επίπεδα που συνιστούν ετήσια αύξηση 35,7%. Κατά την ίδια περίοδο, οι άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) από τις αναπτυγμένες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και της Γερμανίας κατέγραψαν ταχεία διεύρυνση, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου (MOC).

Τα προαναφερθέντα καταδεικνύουν ότι οι αλυσίδες τροφοδοσίας στην Κίνα επιδεικνύουν ανθεκτικότητα, προσελκύοντας περισσότερες εταιρίες. Άλλωστε, η Κίνα διαθέτει μία από τις ισχυρότερες βιομηχανικές παραγωγές σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο ρόλος που διαδραματίζει ως αφετηρία εμπορευμάτων αλλά και ως καταναλωτική υπερδύναμη με πληθυσμό 1,4 δισ. λαμβάνεται σημαντικά υπόψη από επενδυτικούς κύκλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.