Μόσχα προς IMO: Καμία ασφάλεια πλέον για τη ναυσιπλοΐα

Μόσχα προς IMO: Καμία ασφάλεια πλέον για τη ναυσιπλοΐα

471
Μόσχα προς IMO: Καμία ασφάλεια πλέον για τη ναυσιπλοΐα

Η αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας σημαίνει ότι «ανακαλούνται από τη ρωσική πλευρά οι εγγυήσεις για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, οι οποίες είχαν εκδοθεί», ανέφερε η Ρωσία στον ναυτιλιακό οργανισμό του ΟΗΕ, τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ), σύμφωνα με απόσπασμα από επιστολή, η οποία περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι «θα ληφθούν προληπτικές απαραίτητες ενέργειες και μέτρα αντίδρασης για την εξουδετέρωση απειλών που θέτει το καθεστώς του Κιέβου στην περιοχή, με δεδομένες τις συνεχιζόμενες ένοπλες προκλήσεις και τις απόπειρες επίθεσης σε ρωσικούς στρατιωτικούς και μη στρατιωτικούς στόχους».

Παράλληλα, ένας Ρώσος υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον ΟΗΕ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, δήλωσε ότι η απόφαση της Ρωσίας να μην παρατείνει τη συμφωνία είναι οριστική και δεν προγραμματίζονται άλλες συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.