Λήξη της απειλής του FSO Safer σήμανε ο IMO

Λήξη της απειλής του FSO Safer σήμανε ο IMO

228
Λήξη της απειλής του FSO Safer σήμανε ο IMO

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC 80), η οποία πραγματοποιείται από τις 3 έως και τις 7 Ιουλίου 2023, ο γενικός γραμματέας του IMO Kitack Lim κατά την εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα του FSO Safer.

Συγκεκριμένα, ο κ. Kitack Lim, υπογράμμισε ότι το FSO Safer έχει πλέον επιθεωρηθεί και καταστεί ασφαλές, ενώ η ship to ship μεταφορά του φορτίου πετρελαίου που βρίσκεται στο πλοίο θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες.

Η επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνση του φορτίου πετρελαίου του FSO Safer πραγματοποιείται υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, ενώ ο γ.γ. του IMO τόνισε και την τεράστια συμβολή πολλών κρατών-μελών που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του IMO και τον προμήθευσαν με τον απαραίτητο εξοπλισμό αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων.

Υπενθυμίζεται ότι το FSO Safer είναι μια είναι πλωτή μονάδα αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου που είναι αγκυροβολημένη στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα, και αποτελεί περιβαλλοντική απειλή λόγω της πιθανότητας πρόκλησης πετρελαιοκηλίδας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.