Πρότζεκτ ορυκτών καυσίμων $18,5 δισ. στη βόρεια Ευρώπη

Πρότζεκτ ορυκτών καυσίμων $18,5 δισ. στη βόρεια Ευρώπη

71
Πρότζεκτ ορυκτών καυσίμων $18,5 δισ. στη βόρεια Ευρώπη

Καθώς η ενεργειακή ασφάλεια των χωρών, και σε σημαντικό βαθμό της Ευρώπης ευρύτερα, βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο, η Νορβηγία δίνει έγκριση για πληθώρα πρότζεκτ ορυκτών καυσίμων.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πρότζεκτ συνολικής αξίας που ξεπερνά τα $18 δισ. και σημειώνει ότι η συγκεκριμένη κίνηση αντανακλά τις βλέψεις του μεγαλύτερου Ευρωπαίου παρόχου φυσικού αερίου της Ευρώπης να παραμείνει εντός του «παιχνιδιού».

Τα προαναφερθέντα πρότζεκτ αφορούν υποδομές τόσο στη Βόρεια Θάλασσα όσο και στη νορβηγική θάλασσα, ενώ άξονας εστίασης είναι τόσο η ανάπτυξη νέων υποδομών όσο και η ενίσχυση της παραγωγής σε ήδη υπάρχουσες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις περιοχές που βρίσκεται στο επίκεντρο είναι η Yggdrasil, η οποία εκτιμάται πως «κρύβει» συνολικά 650 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.

Τέλος, ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με την πραγματοποίηση των παραπάνω πρότζεκτ, διασφαλίζουμε νέα παραγωγή από το δεύτερο μισό της δεκαετίας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.