Τα λιμάνια στην πρώτη γραμμή της μάχης για το κλίμα

Τα λιμάνια στην πρώτη γραμμή της μάχης για το κλίμα

50
Τα λιμάνια στην πρώτη γραμμή της μάχης για το κλίμα

Οι επικεφαλής 12 μεγάλων λιμανιών συμφώνησαν στην επέκταση της συνεργασίας στο πλαίσιο του World Port Climate Action Programme (WPCAP).

Στο επίκεντρο της συνεργασίας θα βρεθούν τα νέα καύσιμα, οι πράσινοι ναυτιλιακοί διάδρομοι και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα πλοία από τη στεριά. Η επέκταση του προγράμματος οριστικοποιήθηκε σε συνάντηση στο Ρότερνταμ, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την έναρξη της πρωτοβουλίας. Κατά τη διάρκεια των πέντε αυτών ετών, το WPCAP συνέβαλε στην παροχή ενέργειας στους λιμένες από τη στεριά, ενώ ανέπτυξε κατευθυντήριες γραμμές βέλτιστης πρακτικής για την τεχνική, λειτουργική και οικονομική εφαρμογή της.

Μέλη της πρωτοβουλίας είναι τα λιμάνια Αμβέρσας-Μπριζ, Βαρκελώνης, Γκέτεμποργκ, Αμβούργου, HAROPA PORT (Χάβρη-Ρουέν-Παρίσι), Λονγκ Μπιτς, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη / Νιου Τζέρσεϊ, Ρότερνταμ, Βαλένθια, Βανκούβερ και Γιοκοχάμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.