Επιθυμία του Ιράκ για σύγχρονα πλοία από διεθνή ναυπηγεία

Επιθυμία του Ιράκ για σύγχρονα πλοία από διεθνή ναυπηγεία

120
Επιθυμία του Ιράκ για σύγχρονα πλοία από διεθνή ναυπηγεία

Στην παραγγελία πλοίων στα διεθνή ναυπηγεία προσβλέπει να στραφεί το Ιράκ, καθώς το μεγαλεπήβολο project κατασκευής του λιμένα Grand Faw Port συνεχίζεται. Ο συγκεκριμένος λιμένας, μετά το πέρας της κατασκευής του, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους τερματικούς containers στον κόσμο, σύμφωνα με το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων.

«Υπάρχει σχέδιο να αγοραστούν σύγχρονα πλοία από διεθνή ναυπηγεία, προκειμένου να στηριχτεί η στρατηγική της χώρας να επεκτείνει τις θαλάσσιες μεταφορές και να αυξήσει το εμπόριο», ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών.

Επί του παρόντος, περίπου το 41% της κατασκευής του λιμένα έχει ολοκληρωθεί, ένα project με ημερομηνία εκκίνησης εντός του 2010, που έχει αντιμετωπίσει πολλούς σκοπέλους, όπως η έλλειψη ρευστότητας και οι εχθροπραξίες. Η συνολική διαχειριστική του ικανότητα θα ανέρχεται σε περίπου 99 εκατ. τόνους εμπορευμάτων ετησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.