Γεωτρήσεις στην Αλάσκα και ο παράγοντας Τζο Μπάιντεν

Γεωτρήσεις στην Αλάσκα και ο παράγοντας Τζο Μπάιντεν

110
Γεωτρήσεις στην Αλάσκα και ο παράγοντας Τζο Μπάιντεν

Πράσινο φως για project εξόρυξης πετρελαίου στην Αλάσκα έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προκαλώντας έκπληξη αλλά και την αντίδραση περιβαλλοντικών οργανισμών.

Άλλωστε, λίγες ώρες πριν την προεδρική έγκριση, δημοσίευμα του Reuters είχε διαμηνύσει ότι ο Τζο Μπάιντεν εξέταζε τον περιορισμό, ή ακόμη και την πλήρη απαγόρευση, γεωτρήσεων στην Αλάσκα και στον Αρκτικό Ωκεανό.

Το πρότζεκτ που ενέκρινε η Ουάσιγκτον ονομάζεται Willow, είναι του αμερικανικού κολοσσού πετρελαίου ConocoPhillips και αφορά κατά κύριο λόγο τη βορειοδυτική Αλάσκα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AP, η έγκριση που έλαβε το υπερ-πρότζεκτ Willow είναι μερική. Δηλαδή, δόθηκε άδεια για τρία σημεία γεωτρήσεων έναντι πέντε τα οποία πρότεινε το πρότζεκτ. Εκτιμάται ότι θα έχει παραγωγική ικανότητα που αγγίζει τα 180.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως ενώ θα δημιουργήσει 300 θέσεις απασχόλησης μακράς διάρκειας.

Ο Chairman και CEO της ConocoPhillips κ. Ryan Lance χαρακτήρισε την προεδρική έγκριση ως τη «σωστή απόφαση για την Αλάσκα και το έθνος μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.