Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία ανακτούν τον θρόνο τους

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία ανακτούν τον θρόνο τους

216
Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία ανακτούν τον θρόνο τους

Αδιαμφισβήτητη ήταν η πρωτοκαθεδρία των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων τον περασμένο μήνα, καθώς εξασφάλισαν το 74% των παραγγελιών που τοποθετήθηκαν σε διεθνή ναυπηγεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Korea, το οποίο επικαλείται δεδομένα της Clarksons, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν παραγγελίες για τη ναυπήγηση 34 πλοίων, χωρητικότητας 1,56 εκατ. CGTs, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Τα εν λόγω επίπεδα αντιστοιχούν στο 74% των παραγγελιών παγκοσμίως σε όρους χωρητικότητας, οι οποίες ανήλθαν σε 58 πλοία 2,1 εκατ. CGTs.

Όσον αφορά τα κινεζικά ναυπηγεία, τα οποία πλέον συχνά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις παραγγελίες του εκάστοτε μήνα, εκείνα εξασφάλισαν παραγγελίες για τη ναυπήγηση εννέα πλοίων χωρητικότητας 170.000 CGTs.

Παράλληλα, στα τέλη Φεβρουαρίου, οι εκκρεμείς παραγγελίες σε διεθνές επίπεδο αφορούσαν πλοία χωρητικότητας που ξεπερνά τα 110 εκατ. CGTs. Στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας αντιστοιχεί το 35% των εκκρεμών παραγγελιών και στην Κίνα το 45%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.