Τελευταία δεδομένα για τις καθυστερήσεις containerships σε λιμένες

Τελευταία δεδομένα για τις καθυστερήσεις containerships σε λιμένες

59
Τελευταία δεδομένα για τις καθυστερήσεις containerships σε λιμένες

Πτώση κατέγραψε η αξιοπιστία των liner εταιρειών σε ό,τι αφορά την τήρηση του χρονοδιαγράμματός τους τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με την έκθεση της Sea-Intelligence «Global Liner Performance (GLP)». Η συγκεκριμένη έκθεση περιλαμβάνει δεδομένα για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος 60 liner εταιρειών, που δραστηριοποιούνται σε 34 τακτικές γραμμές.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Sea-Intelligence, η αξιοπιστία μειώθηκε σε μηνιαία βάση κατά 3,8%, στο 52,6%, παρά το γεγονός ότι ακολουθούσε ανοδική πορεία κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2022. Ωστόσο, η τήρηση του χρονοδιαγράμματος των εταιρειών τακτικών γραμμών τον περασμένο Ιανουάριο ήταν σημαντικά βελτιωμένη έναντι δύο χρόνων πριν, σημειώνει η Sea-Intelligence.

Η μέση καθυστέρηση για τις καθυστερημένες αφίξεις πλοίων ήταν στις 5,26 ημέρες, ακολουθώντας τη βελτίωση που κατεγράφη το 2022. Η Maersk ήταν η πιο αξιόπιστη εταιρεία μεταξύ των 14 εταιρειών, με το επίπεδο αξιοπιστίας της να φτάνει στο 58,3%, ενώ ακολούθησε η MSC με 57,7%. Η αξιοπιστία τριών ακόμη εταιρειών ξεπέρασε το 50%, με τη ZIM να καταγράφει τις χαμηλότερες επιδόσεις, στο 41%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.