«Άνθηση» των startups στη ναυτιλία

    341
    «Άνθηση» των startups στη ναυτιλία

    Σημαντική ανάπτυξη καταγράφουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας, σύμφωνα με μελέτη της Wilson Sons, της μεγαλύτερης διαχειρίστριας εταιρείας λιμένων και εφοδιαστικών αλυσίδων στη Βραζιλία.

    Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, καταγράφονται 528 νεοφυείς εταιρείες σε 45 χώρες σε πέντε ηπείρους. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή με 81 startups, ενώ ακολουθεί το Ισραήλ με 67. Η Βραζιλία καταλαμβάνει την όγδοη θέση με 22 νεοφυείς εταιρείες, ακολουθούμενη από τη Γαλλία (19), την Ισπανία (17) και τη Νορβηγία (12).

    Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες (155) προσφέρουν λύσεις διαχείρισης και παρακολούθησης του στόλου, ενώ 147 δραστηριοποιούνται στις ναυλώσεις και στο εμπόριο. Εξήντα τέσσερις νεοφυείς επιχειρήσεις είναι διαχειρίστριες λιμένων και τερματικών, 50 δραστηριοποιούνται στην κυβερνοασφάλεια και στη βιωσιμότητα και 18 στις ναυπηγήσεις και στις επισκευές πλοίων. Ενενήντα τρεις, επίσης, παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες. Η μελέτη καταδεικνύει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας αναπτύσσουν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, Big Data, IoT κ.ά.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.