Τεχνολογίες και καύσιμα στο κάδρο του ΙΜΟ

Τεχνολογίες και καύσιμα στο κάδρο του ΙΜΟ

164
Τεχνολογίες και καύσιμα στο κάδρο του ΙΜΟ

Στην αξιολόγηση της διαθεσιμότητας και της ετοιμότητας της τεχνολογίας και των ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλού ή μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, με στόχο την πληροφόρηση των κρατών-μελών του, προσβλέπει με νέο project ο ΙΜΟ.

Η απανθρακοποίηση της διεθνούς ναυτιλίας αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό, ο οποίος έως τα μέσα του 2023 προσβλέπει σε μια αναθεωρημένη και ενδυναμωμένη στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία.

Στο πλαίσιο αυτό, τo Marine Environment Division εκκίνησε ένα project που παρέχει τεχνική ανάλυση για την εφαρμοσιμότητα των διαθέσιμων επιλογών για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Το Future Fuels and Technology for Low- and Zero-Carbon Shipping Project (FFT Project), όπως ονομάζεται, εφαρμόζεται από τον ΙΜΟ, χρηματοδοτείται από την Κορέα και θα «τρέξει» έως το 2025. Το FFT Project αποτελείται από τρεις φάσεις:

– Τη μελέτη της τρέχουσας και της εκτιμώμενης χρήσης ναυτιλιακών καυσίμων και τεχνολογιών.

– Την αναγνώριση και την υποστήριξη κινήτρων και ρυθμιστικών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων ασφαλείας και εκπαίδευσης.

– Την προώθηση της τεχνολογικής συνεργασίας.

Τον Ιούνιο του 2022, η MEPC 78 υπογράμμισε την ανάγκη πληροφόρησης προς την υποστήριξη της διαδικασίας αναθεώρησης της αρχικής στρατηγικής GHG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.