Η πράσινη πρόοδος στις ναυτασφαλίσεις

Η πράσινη πρόοδος στις ναυτασφαλίσεις

89
Η πράσινη πρόοδος στις ναυτασφαλίσεις

Τα Poseidon Principles for Marine Insurance (PPMI) δημοσίευσαν την πρώτη τους ετήσια έκθεση αναφορικά με την κλιματική ευθυγράμμιση των Hull and Machinery χαρτοφυλακίων των κορυφαίων ναυτασφαλιστών.

Στην έκθεση αυτή τα μέλη δημοσιεύουν δεδομένα που συλλέχθηκαν από πελάτες τους και καταγράφουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των χαρτοφυλακίων ασφάλισης του πλοίου και των εξοπλισμών του. Στόχος είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και η υποστήριξη της πράσινης μετάβασης της βιομηχανίας. «Το επίπεδο διαφάνειας αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας προς την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας», σημειώνει η Patrizia Kern, πρόεδρος των Poseidon Principles for Marine Insurance initiative and Marine Strategy Advisor και CEO Office της Swiss Re Corporate Solutions.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, τα χαρτοφυλάκια των μελών είναι κατά μέσο όρο 12,7% πάνω από την ευθυγράμμιση με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για μείωση των GHG εκπομπών της ναυτιλίας κατά 50% σε σχέση με τα επίπεδα του 2008.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.