Η απανθρακοποίηση στην ατζέντα του Bureau Veritas

Η απανθρακοποίηση στην ατζέντα του Bureau Veritas

291
Η απανθρακοποίηση στην ατζέντα του Bureau Veritas

Περισσότεροι από 30 εμπειρογνώμονες τεχνικών θεμάτων της ναυτιλίας παρακολούθησαν το 34ο Hellenic Marine Technical Committee Meeting του Bureau Veritas τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο κ. Γιώργος Σαρρής, πρόεδρος της Enterprises Shipping & Trading S.A.

Η εκδήλωση εκκίνησε με τον κ. Βασίλη Δημουλά, Technology and Innovation Manager for Greece, Cyprus and Malta, Bureau Veritas o οποίος αναφέρθηκε σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εφαρμογή των επικείμενων κανονισμών του ΙΜΟ (EEXI, CII). Aπό την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Χατζητόλιος, Project Development Leader, Greece, Cyprus & Malta, Bureau Veritas παρουσίασε μία μελέτη για τις τάσεις της ενεργειακής απόδοσης του παγκόσμιου στόλου, συμπεριλαμβανομένων του CII τα τρία τελευταία χρόνια.

Κατά το δεύτερο μέρος ο δρ. Sangram K. Nanda, General Manager Product Management & Engineering from Wärtsilä Services παρουσίασε τις κορυφαίες λύσεις της αγοράς για μετασκευές που στόχο έχουν την απανθρακοποίηση του υφιστάμενου στόλου. Παρουσίαση πραγματοποίησε και ο δρ. Γιάννης Κοκαράκης, Technology & Business Development Director of South East Europe, Black Sea and Adriatic Zone Bureau Veritas.

Ο κ. Γιώργος Ανδρεάδης, Marine Chief Executive Greece, Bureau Veritas και οικοδεσπότης της Επιτροπής δήλωσε: «Η απανθρακοποίηση αποτελεί μια βασική πρόκληση αλλά και μια καταπληκτική ευκαιρία για τη βιομηχανία. Η αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας και να τους βοηθάμε προς την ενεργειακή μετάβαση. Βοηθάμε στη διεξαγωγή μελετών των επιπτώσεων των νέων κανονισμών του ΙΜΟ, προσφέρουμε πληροφορίες μέσω τεχνικών σεμιναρίων, δημοσιεύσεων κ.α. Η συζήτηση με τους Έλληνες πλοιοκτήτες οι οποίοι δεσμεύονται να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της βιομηχανίας του μέλλοντος, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.