“K” Line: 40 νεότευκτα πλοία κατανάλωσης LNG έως το 2030

“K” Line: 40 νεότευκτα πλοία κατανάλωσης LNG έως το 2030

90
“K” Line: 40 νεότευκτα πλοία κατανάλωσης LNG έως το 2030

Ο ιαπωνικός ναυτιλιακός κολοσσός “K” Line δημοσίευσε πρόσφατα την ετήσια έκθεσή του για το 2022, στην οποία αποκαλύπτει μεταξύ άλλων τα σχέδια αλλά και τους στόχους που έχει θέσει για τα επόμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του ομίλου, η “K” Line αναμένεται τα επόμενα χρόνια να επικεντρωθεί στους τομείς της θαλάσσιας μεταφοράς άνθρακα, σιδηρομεταλλευμάτων, οχημάτων και LNG, επενδύοντας παράλληλα σε πλοία κατανάλωσης εναλλακτικών καυσίμων, προκειμένου να καλύψει τις περιβαλλοντικές ανάγκες των πελατών της.

Παράλληλα, ο όμιλος έχει θέσει τον δικό του περιβαλλοντικό στόχο σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των δραστηριοτήτων του κατά 50% έως το 2030, ο οποίος ξεπερνά κατά πολύ τον αντίστοιχο στόχο του 40% που έχει θέσει ο IMO.

Όσον αφορά την κατανάλωση εναλλακτικών καυσίμων και τη σταδιακή αντικατάσταση του πετρελαίου, η “K” Line έχει ήδη ολοκληρώσει μέσα στο 2021 την κατασκευή ενός πλοίου μεταφοράς οχημάτων κατανάλωσης LNG, ενώ έχει ήδη προχωρήσει στην παραγγελία οκτώ επιπλέον νεότευκτων πλοίων μεταφοράς οχημάτων καθώς και ενός φορτηγού πλοίου κατανάλωσης LNG. Ο όμιλος στοχεύει μάλιστα να αποκτήσει συνολικά περίπου 40 νεότευκτα πλοία κατανάλωσης LNG έως το 2030. Τέλος, η “K” Line έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στην έρευνα και την ανάπτυξη πλοίων κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας, στοχεύοντας στην εισαγωγή ενός πλοίου μηδενικών εκπομπών στην αγορά μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.