Seaspan – ΖΙΜ: Η συμφωνία με οδηγό τα πράσινα containerships

Seaspan – ΖΙΜ: Η συμφωνία με οδηγό τα πράσινα containerships

86
Seaspan – ΖΙΜ: Η συμφωνία με οδηγό τα πράσινα containerships

Σε πρωτοβουλίες με επίκεντρο τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος συνεχίζουν να προβαίνουν οι κολοσσοί των τακτικών γραμμών. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση της Seaspan Corporation, στα ύδατα βρίσκεται το πρώτο από τα δέκα containerships κατανάλωσης και LNG, μεταφορικής ικανότητας 15.000 TEUs, τα οποία παρήγγειλε η εταιρεία το 2021.

Το containership ονομάζεται «ZIM Sammy Ofer» και θα εισέλθει στον στόλο της ZIM βάσει σχετικού συμβολαίου χρονοναύλωσης μεγάλης διάρκειας. Η καθέλκυση του πλοίου πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα στις 15 Οκτωβρίου.


Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με τη ZIM σε αυτή την περιβαλλοντική πρωτοβουλία-οδηγό για τη βιομηχανία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «ZIM Sammy Ofer» είναι το πρώτο από δέκα containerships τέτοιου τύπου τα οποία παρήγγειλε η Seaspan και τα οποία θα εισέλθουν στον στόλο της ZIM υπό συμβόλαια χρονοναύλωσης μακράς διάρκειας. Η συγκεκριμένη συμφωνία ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021, όμως δεν ήταν η μόνη μεταξύ των δύο εταιρειών. Τον Ιούλιο του 2021, η ZIM ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη Seaspan για τη ναύλωση επιπλέον δέκα containerships κατανάλωσης και LNG, μεταφορικής ικανότητας 7.000 TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.