Ισχυρής κερδοφορίας συνέχεια για την Costamare

Ισχυρής κερδοφορίας συνέχεια για την Costamare

319
Ισχυρής κερδοφορίας συνέχεια για την Costamare

Ρεκόρ κερδοφορίας σε επίπεδο β’ τριμήνου σημείωσε η Costamare Inc. Όπως προκύπτει από τον οικονομικό απολογισμό της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν περίπου στα $122 εκατ. έναντι $90,6 εκατ. το β’ τρίμηνο πέρσι. Παράλληλα τα προσαρμοσμένα κέρδη κινήθηκαν στα  $118,56 εκατ. έναντι $58,28 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα το 2021. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν στα $0,95 ($0,47 το 2021). και η ρευστότητα στα $854,1 εκατ.

Ταυτόχρονα η Costamare προέβη σε επαναγορά 4.736.702 μετοχών (3,8% των συνολικών κοινών μετοχών) με μέση τιμή $12,67/μετοχή.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική ναυλώσεων της εταιρείας, ο στόλος των containerships είναι εξολοκλήρου ναυλωμένος για το 2022 ενώ πάνω από το 95% έχει ήδη ναυλωθεί για το 2023.

Αναφερόμενος στις συνθήκες των ναυλαγορών που δραστηριοποιείται η Costamare, ο κ. Γρηγόρης Ζήκος, CFO της εταιρείας ανέφερε ότι η συμφόρηση και οι πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες παραμένουν σημαντικές προκλήσεις και καθώς βρισκόμαστε στο β΄ μισό του έτους. Στην αγορά των containerships οι αξίες των πλοίων και οι ναύλοι κινούνται σε υγιή και ιστορικά υψηλά επίπεδα, πρόσθεσε.

Τέλος, στα dry οι ναύλοι βρίσκονται μεν υπό πίεση αλλά παραμένουν σε κερδοφόρα επίπεδα, ιδιαίτερα για τους πλοιοκτήτες που εισήλθαν στην αγορά πρόσφατα, υποστήριξε ο κ. Ζήκος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.