Υπόθεση Lana: Σε ιρανικά χέρια επιστρέφει το φορτίο πετρελαίου

Υπόθεση Lana: Σε ιρανικά χέρια επιστρέφει το φορτίο πετρελαίου

183
Υπόθεση Lana: Σε ιρανικά χέρια επιστρέφει το φορτίο πετρελαίου

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας απορρίφθηκε σχετική έφεση που θα έθετε φρένο στη μετάγγιση του φορτίου πετρελαίου, ιρανικό δεξαμενόπλοιο που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά αναμένεται να ανακτήσει μέρος του φορτίου που είχε κατασχεθεί για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το φορτίου πετρελαίου το οποίο μετέφερε το δεξαμενόπλοιο Lana είχε κατασχεθεί από τις ελληνικές αρχές μετά από σχετικό αίτημα των ΗΠΑ. Ως αντίποινα για τις πράξεις της Αθήνας, το Ιράν και δη τα «Σώματα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» προχώρησαν στην κράτηση δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων, των PRUDENT WARRIOR και DELTA POSEIDON.

Έκτοτε, τα εν λόγω πλοία παραμένουν στο αγκυροβόλιο του ιρανικού λιμανιού Bandar Abbas με συνολικό πλήρωμα 49 ναυτικών εκ των οποίων 10 είναι Έλληνες.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το Lana αναμένεται να ανακτήσει μέρος του φορτίου του εντός της εβδομάδας και να αναχωρήσει από τον Πειραιά προκαλεί αισιοδοξία για την απελευθέρωση και επιστροφή των ελληνικών δεξαμενόπλοιων και τον επαναπατρισμό των 49 ναυτικών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.