Πράσινο φως για τη συγχώνευση North και Standard Club

Πράσινο φως για τη συγχώνευση North και Standard Club

158
Πράσινο φως για τη συγχώνευση North και Standard Club

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η συγχώνευση των αλληλοασφαλιστικών οργανισμών North και Standard Club μετά τις σχετικές εγκρίσεις σε δύο ξεχωριστές ειδικές συνελεύσεις οι οποίες έλαβαν χώρα σήμερα (27/05).

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός ενιαίου P&I Club που θα φέρει την ονομασία NorthStandard ενώ απομένουν οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Η συγχώνευση θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους αλληλοασφαλιστικών καλύψεων στη ναυτιλιακή βιομηχανία με τα αθροιστικά ετήσια premiums να ανέρχονται σε $750 εκατ. Ο νέος οργανισμός θα διοικείται κοινά από τους Jeremy Grose, CEO του Standard Club και Paul Jennings CEO του North.

Ο κ. Grose έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και μια ιστορική στιγμή για τη βιομηχανία. «Τα μέλη χαιρέτισαν την πρόταση συγχώνευσης καθώς θα ενισχύσει τη σταθερότητα και θα ενδυναμώσει τον ανταγωνισμό στον P&I κλάδο», σημείωσε από μεριάς του ο κ. Jennings.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.