Σιγκαπούρη: «Ανοίγουν» οι εμβολιασμοί για περισσότερους ναυτικούς

Σιγκαπούρη: «Ανοίγουν» οι εμβολιασμοί για περισσότερους ναυτικούς

261
Σιγκαπούρη: «Ανοίγουν» οι εμβολιασμοί για περισσότερους ναυτικούς

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της Σιγκαπούρης για την αύξηση των εμβολιασμών και τη δημιουργία τείχους προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, η Λιμενική Αρχή (MPA) της χώρας εισήγαγε πρόσφατα το Sea Crew Vaccination Initiative ή SEAVAX. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτοβουλία εμβολιασμού συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων και ειδικότερα ναυτικών ξένης εθνικότητας, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας στον σημαντικό ναυτιλιακό κόμβο της Σιγκαπούρης.

«Ο εμβολιασμός ναυτικών θα παράσχει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας για τους εργαζομένους στη στεριά και τους επιβάτες με τους οποίους ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της MPA.

Υπό το SEAVAX, οι εθελοντικοί εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 30 Αυγούστου και σε αυτούς μπορούν να συμμετάσχουν οι εξής:

- Πληρώματα που παραμένουν στη Σιγκαπούρη πάνω από 30 ημέρες και απασχολούνται σε κρουαζιερόπλοια με home port τη Σιγκαπούρη, σε πλοία υπό επισκευή, σε yacht και μαρίνες που φιλοξενούν διάφορες εκδηλώσεις.

- Πληρώματα που απασχολούνται σε αλιευτικά, πορθμεία και πλοία εφοδιασμού, τα οποία εισέρχονται στα χωρικά ύδατα της Σιγκαπούρης τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Στις παραπάνω πληθυσμιακές ομάδες θα παρέχονται τα εμβόλια Pfizer-BioNTech/Comirnaty ή Moderna.

H Σιγκαπούρη προχωρά με γοργούς ρυθμούς τους εμβολιασμούς και είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% των εργαζομένων στην ευρύτερη ναυτιλία και των ημεδαπών ναυτικών έχει εμβολιαστεί.

Φωτό: Abir Sultan/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.