Ανανέωση του στόλου για τη Seanergy

Ανανέωση του στόλου για τη Seanergy

363
Ανανέωση του στόλου για τη Seanergy

H Seanergy Maritime Holdings Corp. προχώρησε σε συμφωνία με ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία για την αγορά ενός Capesize ναυπηγημένου το 2009. To πλοίο έχει μεταφορική ικανότητα 177.000 dwt και θα μετονομαστεί σε «M/V Friendship». Η τιμή απόκτησής του ανέρχεται σε $24,6 εκατ.

Την ίδια στιγμή, η Seanergy συμφώνησε με εταιρεία της Άπω Ανατολής για την πώληση του «M/V Leadership», ναυπηγημένου το 2001, έναντι $12 εκατ.

Στην ανακοίνωση της εισηγμένης στο Nasdaq εταιρείας τονίζεται ότι η αντικατάσταση του «M/V Leadership» με ένα νεότερο Capesize βελτιώνει σημαντικά τον μέσο όρο ηλικίας του στόλου της Seanergy.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την απόκτηση ενός ακόμα ποιοτικού, ιαπωνικού Capesize πλοίου, που θα παραδοθεί άμεσα εν μέσω ισχυρής δυναμικής για τον κλάδο. Το “M/V Friendship” θα αντικαταστήσει το “M/V Leadership”, το παλαιότερό μας πλοίο, βελτιώνοντας το ηλικιακό και λειτουργικό προφίλ του στόλου μας», ανέφερε ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της Seanergy.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.