Η έκκληση της INTERCARGO για ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς

Η έκκληση της INTERCARGO για ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς

160
Η έκκληση της INTERCARGO για ένα δίκαιο μέλλον για τους ναυτικούς

Με ανακοίνωσή της η INTERCARGO καλεί τη ναυτιλιακή κοινότητα να ενθαρρύνει τα bulk carriers στα λιμάνια του κόσμου να ηχήσουν τις κόρνες τους στις 12:00 (τοπική ώρα) την 25η Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού. Στόχος είναι η υπενθύμιση στον κόσμο της άμεσης ανάγκης εμβολιασμού των ναυτικών, που είτε εργάζονται στα πλοία είτε αναμένουν να μπαρκάρουν, και ως εκ τούτου να διασφαλιστεί ένα δίκαιο μέλλον γι’ αυτούς.

Στην ανακοίνωση της INTERCARGO σημειώνεται ότι, στον απόηχο της πανδημίας Covid-19, οι ναυτικοί βρέθηκαν τόσο στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας ανταπόκρισης ενώ την ίδια ώρα ήρθαν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες εργασίας, όπως η περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές εγκαταστάσεις και η αδυναμία επαναπατρισμού.

Η INTERCARGO χαιρετίζει τις προσπάθειες εκείνων των κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ολλανδίας, που ξεκίνησαν εμβολιαστικά προγράμματα αποκλειστικά για ναυτικούς χρησιμοποιώντας λιμάνια ως εμβολιαστικά κέντρα. Παράλληλα, καλεί όλα τα ναυτιλιακά έθνη να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να διασφαλίσουν την εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμού για την υποστήριξη των ναυτικών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που εμφανίζονται συνεχώς νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

«Ενώ έχουν γίνει τα κατάλληλα βήματα προκειμένου η κατάσταση να βελτιωθεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες, παραμένει η αβεβαιότητα μεταξύ των πληρωμάτων για το πότε θα επαναπατριστούν και τι επιφυλάσσει το μέλλον γι’ αυτά», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Ειδική αναφορά γίνεται και στα πρόσφατα συμβάντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά τα οποία οικογένειες αποθανόντων ναυτικών στα πλοία δεν μπορούν να αποβιβάσουν τις σορούς τους στις πατρίδες τους.

«Φέτος την Ημέρα του Ναυτικού, η INTERCARGO καλεί όλες τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο που έχουν επικυρώσει την MLC να δείξουν συμπόνια και κατανόηση, λαμβάνοντας γρήγορα μέτρα, χωρίς καθυστέρηση».

Η ανακοίνωση της INTERCARGO καταλήγει ότι η καμπάνια #Shoutoutforseafarers έχει ως στόχο να υπενθυμίσει την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού των ναυτικών και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που η ιδιαίτερη αυτή πληθυσμιακή ομάδα μείνει ανεμβολίαστη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.