Στροφή στην πράσινη αμμωνία (και) για το Άμπου Ντάμπι

Στροφή στην πράσινη αμμωνία (και) για το Άμπου Ντάμπι

184
Στροφή στην πράσινη αμμωνία (και) για το Άμπου Ντάμπι

Το Άμπου Ντάμπι θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής πράσινης αμμωνίας με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, λαμβάνοντας 200.000 τόνους από 40.000 τόνους πράσινου υδρογόνου. Το εργοστάσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα The National των ΗΑΕ, θα βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη Khalifa του Άμπου Ντάμπι, ενώ αναμένεται να επενδυθούν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα χρόνια.

«Η υιοθέτηση της αειφορίας και της πράσινης τεχνολογίας έχει αποκτήσει σημαντικά ερείσματα στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Abdullah Al Hameli, επικεφαλής του συμπλέγματος ελεύθερων ζωνών στα λιμάνια του Άμπου Ντάμπι.

Το Kizad είναι μια βιομηχανική ζώνη 410 τ.χλμ. δίπλα στο λιμάνι Khalifa του Άμπου Ντάμπι, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2012. «Το έργο πράσινης αμμωνίας θα χρησιμοποιήσει ηλιακή ενέργεια για να ηλεκτρολύσει το νερό και να το διαιρέσει σε υδρογόνο και οξυγόνο», ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το έργο στο Kizad είναι ένα από τα δύο βιώσιμα εργοστάσια αμμωνίας που αναπτύσσονται στο Άμπου Ντάμπι. Επιπλέον, η ADNOC ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός τεράστιου έργου μπλε αμμωνίας.

Η πράσινη και η μπλε αμμωνία αποτελούν μεθόδους για την εύκολη αποθήκευση και μεταφορά υδρογόνου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καύσιμα για οχήματα. Τα ΗΑΕ, το Ομάν και η Σαουδική Αραβία έχουν ανακοινώσει φιλόδοξα έργα παραγωγής αμμωνίας κατά το προηγούμενο έτος, σημείωσε η εφημερίδα των ΗΑΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.