FMC: Νέα Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Φορτωτών

FMC: Νέα Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Φορτωτών

44
FMC: Νέα Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Φορτωτών

Η ναυτιλιακή ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, Federal Maritime Commission (FMC), ψήφισε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, τη σύσταση μιας Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Φορτωτών, προκειμένου να τη συμβουλεύει αναφορικά με πολιτικές που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα, την αξιοπιστία, τη δίκαιη και ακέραιη λειτουργία του θαλάσσιου συστήματος εμπορευματικών μεταφορών.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 24 μέλη, εκ των οποίων τα μισά θα είναι εισαγωγείς και τα άλλα μισά εξαγωγείς. Μάλιστα, η FMC κάλεσε όσους φορτωτές ενδιαφέρονται να παράσχουν την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους στην FMC να καταθέσουν αίτηση προκειμένου να θητεύσουν στη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Rebecca F. Dye επικρότησε τη δημιουργία της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Φορτωτών, ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη που δέχτηκε η εν λόγω πρόταση από το Κογκρέσο.

«Εδώ και καιρό πίστευα και είχα υποστηρίξει δημοσίως, σε επανειλημμένες περιπτώσεις, ότι η FMC θα ωφεληθεί από την ύπαρξη μιας θεσμικής και καθιερωμένης μεθόδου για τη συλλογή των συμβουλών των φορτωτών. Μάλιστα, μία από τις τελικές προτάσεις που κατέθεσα στην FMC σε προηγούμενη συνεδρίαση ήταν η ανάγκη δημιουργίας μιας Συμβουλευτικής Επιτροπής Φορτωτών», δήλωσε ο Επίτροπος Dye.

Ενώ συμπλήρωσε: «Είμαι ευγνώμων τόσο για την υποστήριξη που είχε αυτή η πρωτοβουλία στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και για την ένταξή της στον νόμο περί εθνικής άμυνας, του περασμένου έτους. Ενθαρρύνω άτομα με πρωτότυπες ιδέες και επιθυμία να πρωτοστατούν, να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να γίνουν μέλη αυτής της Επιτροπής. Είμαι πεπεισμένη ότι, με τον σωστό συνδυασμό ατόμων στη Συμβουλευτική Επιτροπή, μπορούμε να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση εκείνων των ζητημάτων που είναι πιο επείγοντα και που θα λειτουργήσουν προς όφελος του αμερικανικού εμπορευματικού συστήματος μεταφορών».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.