Ναυτικοί και Covid-19: Οι ανησυχίες της ΙΝΤΕRCARGO

Ναυτικοί και Covid-19: Οι ανησυχίες της ΙΝΤΕRCARGO

189
Ναυτικοί και Covid-19: Οι ανησυχίες της ΙΝΤΕRCARGO

H ΙΝTERCARGO με ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία της με αφορμή πρόσφατες αναφορές περιστατικών σε πλοία όπου ένας σημαντικός αριθμός μελών πληρώματος μολύνθηκαν από τον Covid-19, και μάλιστα ορισμένα από αυτά τα περιστατικά οδήγησαν και σε απώλειες ζωών.

«Πέραν των απαράδεκτων πιέσεων από την κρίση αλλαγών πληρωμάτων, οι ναυτικοί μας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα και τον φόβο πάνω στα πλοία σε έναν Covid κόσμο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΙΝΤΕRCARGO τονίζει ότι απαιτείται άμεση δράση εκτός της ναυτιλιακής σφαίρας και καλεί τις κυβερνήσεις να συντονίσουν τους εμβολιασμούς των ναυτικών ως κατεπείγουσα προτεραιότητα. Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι καθολικές δεσμεύσεις για συλλογική δράση είναι επιτακτικής ανάγκης για την επίλυση αυτής της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη θάλασσα και για την απρόσκοπτη συνέχιση του παγκόσμιου εμπορίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.