Υδρογόνο στη ναυτιλία: Εντείνονται οι προτάσεις

Υδρογόνο στη ναυτιλία: Εντείνονται οι προτάσεις

206
Υδρογόνο στη ναυτιλία: Εντείνονται οι προτάσεις

Σε μελέτη για το κατά πόσο το υδρογόνο μπορεί να αποτελέσει το ναυτιλιακό καύσιμο του μέλλοντος, θα προβεί σύμφωνα με όσα αναφέρει, η Nova Scotia Offshore Energy Research Association (OERA), ΜΚΟ με έδρα την επαρχία Νέα Σκωτία στον Καναδά.

Η OERA τονίζει ότι η εν λόγω μελέτη, θα χρηματοδοτηθεί από τις Heritage Gas Limited, Liberty Utilities, το τοπικό Υπουργείο Ενέργειας και Εξορύξεων της Νέας Σκωτίας , καθώς και την Atlantic Canada Opportunities Agency.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της OERA, Alisdair McLean, δήλωσε ότι «αυτή η μελέτη αποτελεί ένα τρόπο για να εξετάσουμε τις επιλογές για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τον κλάδο της ναυτιλίας μέχρι το 2050».

Ο κ. Mclean πρόσθεσε ότι η εν λόγω μελέτη θα εξετάσει την πιθανή συνεισφορά του υδρογόνου στην εκπλήρωση των στόχων βιωσιμότητας της Νέας Σκωτίας, συμπεριλαμβανομένων και των διαδικασιών παραγωγής υδρογόνου από πρώτες ύλες, μεταφοράς, αποθήκευσης και εν τέλει διανομής του τόσο εγχώρια, όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, η Zen Clean Energy Solutions, η οποία θα συμμετάσχει ενεργά στη μελέτη, θα εξετάσει τις προοπτικές του υδρογόνου στο ενεργειακό μείγμα, από τη διαδικασία παραγωγής, έως και την τελική του χρήση, προκειμένου να εντοπίσει τυχόν οικονομικούς-τεχνικούς περιορισμούς ή/και ευκαιρίες, καθώς η χρήση του υδρογόνου θα αυξάνεται στον ναυτιλιακό κλάδο.

Φωτό: Didier Aires/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.