Bureau Veritas: Συμμετοχή στις ενεργειακές βλέψεις της Κύπρου

Bureau Veritas: Συμμετοχή στις ενεργειακές βλέψεις της Κύπρου

180
Bureau Veritas: Συμμετοχή στις ενεργειακές βλέψεις της Κύπρου

Η Κυπριακή Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου, ETYΦA ολοκλήρωσε στις 31 Ιουλίου την αξιολόγηση της διαγωνιστικής διαδικασίας «Οwner’s Engineer», ανάδοχος της οποίας αναδείχθηκε η σύμπραξη του ελληνικού παραρτήματος του γαλλικού νηογνώμονα Bureau Veritas Marine & Offshore και η Hill International N.V. Εξωτερικοί συνεργάτες θα είναι οι Tractebel and Gazocean.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο νηογνώμονας, η ομάδα μηχανικών η οποία θα επιβλέπει την ανάπτυξη της εγκατάστασης για την εισαγωγή LNG στην Κύπρο, είναι διεθνούς βεληνεκούς, με ισχυρή ευρωπαϊκή παρουσία.

Σημειώνεται επίσης, ότι για την συμμετοχή στο εν λόγω project, έκαναν αίτηση συνολικά οκτώ εταιρείες διεθνούς βεληνεκούς, δείγμα του πόσο σημαντική είναι για τους ενεργειακούς κολοσσούς, η συνδρομή σε ένα από τα πιο σημαντικά ενεργειακά projects της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο νέος τερματικός σταθμός LNG, θα περιλαμβάνει και μία πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG (FSRU). Ο τερματικός σταθμός θα  περιλαμβάνει και αποβάθρα για την πρόσδεση της μονάδας FSRU, μήκους περίπου 750-800 μέτρων στον άξονα από Βορρά προς Νότο και περίπου 430-500 μέτρων προς τα νοτιοδυτικά.

Ο τερματικός σταθμός θα μπορεί πέραν από την πλωτή μονάδα, να δεχτεί παράλληλα και πλοία μεταφοράς LNG με μέγεθος από 125.000 κυβικά μέτρα, έως και Qflex (217.00 κ.μ), τα οποία αποτελούν τα δεύτερα σε μέγεθος μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς LNG της αγοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.