Κίνα: Προς αύξηση των εισαγωγών σιταριού

Κίνα: Προς αύξηση των εισαγωγών σιταριού

122
Κίνα: Προς αύξηση των εισαγωγών σιταριού

H Κίνα προσβλέπει να αυξήσει τις εισαγωγές της σιταριού το εμπορικό έτος 2020/2021, προκειμένου να διασφαλίσει τις απαραίτητες προμήθειες για τις υψηλές διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της.

Παράλληλα αποτελεί και μια προσπάθεια να εκπληρώσει μέρος των δεσμεύσεων της προς τις ΗΠΑ υπό την φάση 1 της εμπορικής συμφωνίας των δύο χωρών στις αρχές του έτους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα τον Ιανουάριο δεσμεύτηκε να εισάγει αγροτικά εμπορεύματα αξίας $36,5 δισ. από τις ΗΠΑ.

To China National Grain and Oils Information Center ανακοίνωσε ότι η ασιατική χώρα θα αγοράσει 6 εκατ. τόνους σιταριού τους επόμενους δώδεκα μήνες (έως την 1η Ιουλίου 2021). Εάν ο αριθμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισαγωγή σιταριού της Κίνας τα τελευταία επτά χρόνια.

Πέρσι, η Κίνα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό και καταναλωτή σιταριού του κόσμου, εισήγε άνω των 4 εκατ. τόνων σιταριού. Σύμφωνα με το China National Grain and Oils Information Center, το επόμενο εμπορικό έτος η χώρα θα αυξήσει τις εισαγωγές σιταριού από Γαλλία και Λιθουανία.

Τα τελευταία χρόνια η Κίνα έχει μειώσει τις καλλιέργειες σιταριού, καθώς η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους παραγωγούς να στραφούν σε άλλα αγροτικά προϊόντα, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές όπου συναντάται ξηρασία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.