Πτήση Α3 4993: Η ναυτιλία στο πλευρό της Ελλάδας

    8700
    Πτήση Α3 4993: Η ναυτιλία στο πλευρό της Ελλάδας

    Σε λίγες ώρες καταφθάνει η «πτήση σωτηρίας» της Aegean Airlines από την Κίνα προκειμένου να φέρει στη χώρα μας άμεσα είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής, αναλώσιμων και εξοπλισμού για τα νοσοκομεία μας.

    Τον γύρο του διαδικτύου μάλιστα κάνουν απόψε οι πρώτες φωτογραφίες του Airbus 320 της Aegean που φορτώθηκε πριν λίγη ώρα στο αεροδρόμιο του Τιαντζίν της Κίνας με το υλικό που αποτελεί προσφορά πολλών ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και ναυτιλιακών ιδρυμάτων και φορέων. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος πέταξε αυθημερόν από την Αθήνα για την Κίνα, με ένα ενδιάμεσο σταθμό στο Καζακστάν και επιστρέφει απόψε προκειμένου να διανεμηθεί άμεσα στα νοσοκομεία το απαραίτητο υλικό.

    Η ΕΚΟ και τα Ελληνικά Πετρέλαια προσέφεραν τα καύσιμα για τη συγκεκριμένη «πτήση σωτηρίας», ενώ η Aegean Airlines ανέλαβε όλα τα υπόλοιπα έξοδα. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες πτήσεις προσφοράς προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

    Ανάμεσα στις φωτογραφίες διακρίνονται οι προσφορές του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Laskaridis Shipping (προσφορά 100.000 μασκών στο Υπουργείο Υγείας) και του Ιδρύματος Αλέξανδρου Ωνάση. Στο ίδιο αεροσκάφος ταξιδεύει και το υλικό που προσέφερε στο Υπουργείο Υγείας η οικογένεια Γ. Προκοπίου.

    Ένα συγκινητικό μήνυμα αλληλεγγύης μάλιστα από τους φίλους μας στην Κίνα συνόδευε τις κούτες με το πολυαναμενόμενο υλικό που δώρισαν τα Ιδρύματα και οι εταιρείες στο Υπουργείο Υγείας.

    Η ελληνική Ναυτιλία και η ΣΥΝ-ΈΝΩΣΙΣ στέκονται και πάλι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία άμεσοι και γενναιόδωροι αρωγοί της πατρίδας.

    Η ιστορική παράδοση ευποιίας της μεγάλης ναυτιλιακής οικογένειας προς τον τόπο συνεχίζεται. Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα διαπρέπει διεθνώς, δεν ξεχνά όμως ποτέ τον γενέθλιο τόπο και τις ρίζες της, ειδικά σε στιγμές ανάγκης.

    Το αεροσκάφος της Αegean με διακριτικά SX-DND που εκτελεί την έκτακτη πτήση Α3 4993, αναμένεται να φτάσει κατά τις 9.00 στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

    africa-15428


    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

    United we can achieve more. Thanks to Hellenic Petroleum and EKO Greece our A320 Airbus landed in China after 10,5 hours of flying with one stop, and is already on its way back to Greece filled with medical supplies. #weareallinthistogether

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aegean Airlines (@aegeanairlines) στις

    Πηγή φωτό: Aegean Airlines

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.