Το Project Sunrise της Qantas ολοκληρώνεται

Το Project Sunrise της Qantas ολοκληρώνεται

109
Το Project Sunrise της Qantas ολοκληρώνεται

Προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκε η απευθείας δοκιμαστική πτήση της Qantas από τη Νέα Υόρκη προς το Σίδνεϊ. Η πτήση QF7879 ήταν η τελευταία από τις τρεις προγραμματισμένες πτήσεις που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο του Project Sunrise. Να υπενθυμίσουμε ότι το Project Sunrise αποτελεί το πείραμα της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας για τον έλεγχο της βιωσιμότητας των απευθείας πτήσεων από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο προς την ανατολική ακτή της Αυστραλίας.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών πτήσεων, ακολουθεί η ανάλυση των δεδομένων και η απόφαση της ηγεσίας της Qantas για το αν τελικά οι εν λόγω πτήσεις θα γίνουν πραγματικότητα. Αν και υπάρχει αρκετός ενθουσιασμός για το ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα της εταιρείας, δεν είναι λίγοι αυτοί που το αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό.

Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με το Boeing 787 Dreamliner, το οποίο ταξίδεψε με ελάχιστους επιβάτες και φορτίο, προκειμένου να έχει την απαραίτητη εμβέλεια. Η Qantas ανακοίνωσε ότι, στην περίπτωση που το Project Sunrise γίνει τελικά πραγματικότητα, θα προβεί στην αγορά δώδεκα καινούργιων Airbus 350-1000, που θα υποστούν τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Η τελική απόφαση για το μέλλον των μαραθώνιων πτήσεων αναμένεται τον Μάρτιο του 2020.

Φωτό: Peter Rae/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.