Περιορισμός του εμπορικού ελλείμματος των Φιλιππίνων

Περιορισμός του εμπορικού ελλείμματος των Φιλιππίνων

66
Περιορισμός του εμπορικού ελλείμματος των Φιλιππίνων

Κάμψη παρουσίασε το διεθνές εμπόριο των Φιλιππίνων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, εμφανίζοντας πτώση κατά 0,8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2018, ή $87,33 δις σε απόλυτους αριθμούς, εν συγκρίσει με $88,03 δις πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Αρχή της χώρας και μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα».

Το εμπορικό έλλειμμα για το πρώτο μισό του 2019 περιορίστηκε σε $18,9 δις από $19,24 δις το 2018, καθώς οι εισαγωγές της χώρας ανήλθαν σε $53,12 δις ενώ οι εξαγωγές έφτασαν τα $34,22 δις.

Τα ηλεκτρονικά προϊόντα (ηλεκτρόδια και ημιαγωγοί) συνέχισαν να αποτελούν το κύριο εξαγωγικό προϊόν των Φιλιππίνων, καθώς αντιπροσωπεύουν το 55,4% των εξαγωγών της χώρας, ενώ παρουσίασαν και αύξηση κατά 0,8% σε ετήσια βάση.

Τα ηλεκτρονικά προϊόντα κατείχαν τη μερίδα του λέοντος και στις εισαγωγές, καθώς αποτέλεσαν το 26,4% των συνολικών εισαγωγών του αρχιπελάγους.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα υπήρξαν οι κυριότεροι εμπορικοί εταίροι της Μανίλας, αφού το 16,2% των εξαγωγών των Φιλιππίνων είχαν προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Κίνα αποτέλεσε τον κύριο εισαγωγικό εταίρο αποσπώντας το 22,8% από τις συνολικές εισαγωγές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.