Αισιόδοξες προβλέψεις από την Ένωση Νορβηγών Εφοπλιστών

Αισιόδοξες προβλέψεις από την Ένωση Νορβηγών Εφοπλιστών

88
Αισιόδοξες προβλέψεις από την Ένωση Νορβηγών Εφοπλιστών

Στο πλαίσιο της έκθεσης Nor-Shipping ο CEO της Ένωσης Νορβηγών Εφοπλιστών (NSA), κ. Harald Solberg, αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που διένυσε ο νορβηγικός εφοπλισμός τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από το 2014 όταν ξεκίνησε η πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Ο κ. Solberg εξέφρασε, αν και συγκρατημένα, την αισιοδοξία του για το μέλλον, παρά τον παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ελπίζοντας σε βελτιωμένες συνθήκες τόσο για τις θαλάσσιες μεταφορές όσο και για την δραστηριοποίηση στον τομέα του offshore.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο CEO της NSA επεσήμανε ότι τα μέλη της Ένωσης διαχειρίζονται συνολικά 1.800 πλοία σε παγκόσμιο επίπεδο, αναπτύσσοντας με το πέρασμα των ετών έναν τεχνολογικά προηγμένο στόλο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε δύο μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και την ψηφιοποίηση, προσθέτοντας ότι στόχος της NSA είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας για μείωση των αέριων ρύπων από τα πλοία του νορβηγικού στόλου αλλά και η προώθηση της κυβερνοασφάλειας.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.