Σε πτώση οι εναέριες εμπορευματικές μεταφορές

Σε πτώση οι εναέριες εμπορευματικές μεταφορές

64
Σε πτώση οι εναέριες εμπορευματικές μεταφορές

Μείωση κατά 4,7% καταγράφηκε στις εναέριες εμπορευματικές μεταφορές τον περασμένο Απρίλιο, συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Εντός του τρέχοντος έτους οι εναέριες μεταφορές εμπορευμάτων παρουσίασαν έντονη μεταβλητότητα, ωστόσο οι τάσεις ήταν καθοδικές με τους όγκους των μεταφορών να σημειώνουν πτώση της τάξης του 8% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, μήνας όπου οι εναέριες εμπορευματικές μεταφορές είχαν φτάσει στο peak τους.

Όπως σε όλους τους τομείς έτσι και στις αερομεταφορές το Brexit και οι εμπορικές διενέξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είχαν αρνητική επίδραση, οδηγώντας σε μείωση των εξαγωγών εμπορευμάτων με εναέρια μέσα.

Ο κ. Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και CEO της IATA, ανακοίνωσε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να «χαλαρώσουν» τους εμπορικούς δασμούς τους τονώνοντας τις μεταφορές και την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Ανά περιοχή, μείωση κατά 7,4% καταγράφηκε τον περασμένο Απρίλιο στη ζήτηση εμπορευματικών μεταφορών από ασιατικούς αερομεταφορείς, ενώ πτώση στην ζήτηση κατά 6,2% υπέστησαν οι αερομεταφορείς της Ευρώπης, καθώς και οι αεροπορικές εταιρείες στην Μ. Ανατολή. Σε αντίθεση, αύξηση στην ζήτηση για εμπορευματικές μεταφορές της τάξης του 5% και του 4,4%, αντιστοίχως, καταγράφηκε από αερομεταφορείς σε Λατινική Αμερική και Αφρική, ενώ ανεπαίσθητη αύξηση της τάξης του 0,1% καταγράφηκε στην ζήτηση για εναέριες εμπορευματικές μεταφορές στην Β. Αμερική.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.