Σε μειωμένα επίπεδα οι ανακυκλώσεις containerships

Σε μειωμένα επίπεδα οι ανακυκλώσεις containerships

84
Σε μειωμένα επίπεδα οι ανακυκλώσεις containerships

Από τις αρχές του 2018 έως σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν σταλεί προς ανακύκλωση περίπου 52 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής χωρητικότητας 94.000 TEUs, με τα 23 εκ των οποίων να έχουν σταλεί τις τελευταίες 30 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι από τις αρχές του έτους μέχρι την ίδια περίοδο με σήμερα είχαν σταλεί προς ανακύκλωση 141 containerships, συνολικής χωρητικότητας 398.500 TEUs.

Ο λόγος που καταγράφεται ένας μειωμένος ρυθμός στις ανακυκλώσεις containerships είναι η ανάκαμψη που παρατηρείται στις τιμές των ναύλων στις χρονοναυλώσεις, σε συνδυασμό με την έλλειψη χωρητικότητας σε μικρής χωρητικότητας containerships και τον μειωμένο αριθμό παραγγελιών για νέα πλοία, γεγονός που έχει ωθήσει πλοιοκτήτες να «ενεργοποιήσουν» παροπλισμένα πλοία τους και να αναβάλουν τις ανακυκλώσεις.

Ωστόσο, ο κανονισμός του IMO για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, ο οποίος θα εφαρμοστεί το 2020, ενδεχομένως αλλάξει το σκηνικό στην αγορά των containerships και ωθήσει τους πλοιοκτήτες να τα στείλουν προς ανακύκλωση καθώς το κόστος τοποθέτησης scrubbers σε αυτά μπορεί να είναι απαγορευτικό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.