Νέος γύρος tit-for-tat κυρώσεων για ΗΠΑ-Κίνα;

Νέος γύρος tit-for-tat κυρώσεων για ΗΠΑ-Κίνα;

53
Νέος γύρος tit-for-tat κυρώσεων για ΗΠΑ-Κίνα;

Οι πολύμηνες εμπορικές διενέξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας φαίνεται να μην έχουν τέλος παρά την όποια αισιοδοξία πήγαζε από την επερχόμενη συνάντηση των Προέδρων Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ στην Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» να αποδεχθεί πρόταση του Κινέζου ομολόγου του για την ακύρωση της επιβολής νέων κυρώσεων από τον Ιανουάριο. Παράλληλα μιλώντας στο Wall Street Journal διαμήνυσε ότι είναι πιθανό, οι δασμοί στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων ύψους $200 δις με ισχύ τον Ιανουάριο, να αυξηθούν από το 10% στο 25%.

Την έντονη ανησυχία τους για την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχουν εκφράσει αμερικανικές εταιρείες-κολοσσοί, μεταξύ των οποίων η Walmart, οι οποίες σημειώνουν ότι το αυξανόμενο κόστος αγαθών καθημερινής χρήσης, όπως χαρτικά, πλήττει ανεπανόρθωτα τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.