Χαμόγελα φέρνουν οι κεφαλαιαγορές στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

Χαμόγελα φέρνουν οι κεφαλαιαγορές στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

143
Χαμόγελα φέρνουν οι κεφαλαιαγορές στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία

Παρά τις δύσκολες ημέρες που βιώνει ο ναυπηγοκατασκευαστικός κλάδος της Ασίας, οι μετοχές των κυριότερων νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων παρουσιάζουν κέρδη τον Αύγουστο ελέω και της αύξησης των τιμών των πλοίων.

Συγκεκριμένα η μετοχή της Hyundai Heavy Industries Co., η οποία αποτελεί την κορυφαία ναυπηγοκατασκευαστική εταιρεία του κόσμου με βάση τις πωλήσεις, παρουσίασε κέρδη 9,86% τον τρέχοντα μήνα στα $104,46.

Από την άλλη, η μετοχή της Samsung Heavy Industries Co. κέρδισε 10,2 % ,αυτή της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. κέρδισε 11,2% ενώ τέλος και όσοι επένδυσαν στην Hyundai Mipo Dockyard Co είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά 1,71%.

Παράλληλα η συνολική κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων κυριότερων ναυπηγείων της Νοτίου Κορέας υπερέβη τα $1,4 δις αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Χρηματιστηρίου της Κορέας (KRX).

Αναλυτές και εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι η βελτιωμένη αυτή επίδοση των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων στις κεφαλαιαγορές αποτελεί απόρροια της αύξησης των τιμών των πλοίων. Συγκεκριμένα ο οίκος Clarksons σημειώνει ότι οι τιμές των πλοίων αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,5% μέσα στον χρόνο το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση της αξίας του νοτιοκορεάτικου νομίσματος κατά 8,2%.

Τέλος και οι νέες παραγγελίες πλοίων έδωσαν μια ώθηση στα προαναφερθέντα ναυπηγεία και είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τους εφτά πρώτους μήνες του 2018, οι παραγγελίες νεότευκτων αυξήθηκαν κατά 5,9% σε όρους συμβολαίων και 12,9% σε όρους τιμών συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.