Η Αλάσκα και η αγορά LNG

Η Αλάσκα και η αγορά LNG

85
Η Αλάσκα και η αγορά LNG

H Alaska Gas Development Corp. (AGDC), μία από τις κυριότερες εταιρείες φυσικού αερίου της Αλάσκα κινείται σταθερά προς την κατεύθυνση εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Κίνα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τοπικά μέσα της πολιτείας την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.

Παράλληλα ο CEO της AGDC, Keith Meyer, αναφερόμενος στο σχέδιο μεταφοράς LNG, δήλωσε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ότι η συμφωνία της AGDC με τη βρετανικό πετρελαϊκό κολοσσό BP για τις πωλήσεις LNG, η οποία υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα, αποτελεί «σημαντική εξέλιξη».

Σύμφωνα με τον κ. Meyer, εάν η AGDC καταφέρει να υπογράψει συμφωνίες πωλήσεων, χρηματοδότησης και επενδύσεων με κινεζικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Sinopec, Bank of China και China Investment Corp, όπως αναμένεται, τότε το σχέδιο της Αλάσκα για μεταφορά LNG σε πελάτες της Ασίας, παίρνει σάρκα και οστά.

Επισημαίνεται ότι το project της Αλάσκα κατά το οποίο περίπου 30 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου από τον κόλπο Prudhoe θα διαμετακομίζεται μέσω ενός αγωγού 1.287 χλμ. και θα μετατρέπεται σε LNG πριν αποσταλεί στο εξωτερικό, αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία της διοίκησης του κυβερνήτη της Αλάσκα, Bill Walker.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Αλάσκα και ηγείται στην παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαιοκινητήρες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.