Νέα ενεργειακή στρατηγική από το Εδιμβούργο

Νέα ενεργειακή στρατηγική από το Εδιμβούργο

87
Νέα ενεργειακή στρατηγική από το Εδιμβούργο

Παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες από την κυβέρνηση της Σκωτίας η νέα ενεργειακή στρατηγική της χώρας, που καλύπτει όλους τους τομείς, από την παραγωγή και την τροφοδοσία έως την χρήση της παραγόμενης ενέργειας.

Η πρώτη Ενεργειακή Στρατηγική της Σκωτίας, όπως αποκαλείται από τον σκωτζέζικο Τύπο, έχει στόχο να ενισχύσει την τοπική παραγωγή ενέργειας, να προσφέρει φτηνότερη και ποιοτικότερη ενέργεια για τους οικιακούς και τους βιομηχανικούς πελάτες της χώρας καθώς και να στηρίξει τους φιλόδοξους στόχους του Εδιμβούργου για ενεργειακή αυτάρκεια αλλά και καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η νέα ενεργειακή στρατηγική της Σκωτίας περιλαμβάνει έξι προτεραιότητες:

• Προώθηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και προστασία των καταναλωτών από το υπερβολικό κόστος της ενέργειας.

• Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σπιτιών της Σκωτίας, των κτιρίων, των βιομηχανικών διαδικασιών και των κατασκευών.

• Εξασφάλιση ότι τα σπίτια και οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται σε ασφαλή, ανθεκτικό και ευέλικτο ενεργειακό εφοδιασμό.

• Ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων με υποστήριξη καινοτόμων, τοπικών ενεργειακών συστημάτων και δικτύων.

• Ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης, και

• Συνέχιση της στήριξης των επενδύσεων και της καινοτομίας στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Τη νέα ενεργειακή στρατηγική του Εδιμβούργου καλωσόρισε και η εμπορική ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου Oil & Gas UK, που εκπροσωπεί μεγάλο τμήμα της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου όλου του βασιλείου. Στην ανακοίνωσή της τονίζεται ότι είναι θετικό πως η βρετανική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου θα παραμείνει το θεμέλιο του μελλοντικού ενεργειακού συστήματος της Σκωτίας. Και ο Will Webster, Energy Policy Manager στο Oil & Gas UK, τόνισε ότι: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις κυβερνήσεις της Σκωτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για να διασφαλίσουμε ότι η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου θα συνεχίσει να ευδοκιμεί».

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ/BP/HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.