Η Mærsk αποκτά κι επισήμως την Hamburg Süd

Η Mærsk αποκτά κι επισήμως την Hamburg Süd

267
Η Mærsk αποκτά κι επισήμως την Hamburg Süd

Ο δανέζικος κολοσσός Α.Ρ. Møller-Mærsk ανακοίνωσε πως από σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 ξεκινά «το κοινό ταξίδι» με την Hamburg Süd, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας των δύο brands σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Πρόεδρος του A.P. Møller Foundation, «καλωσόρισε» τους νέους συναδέλφους της Hamburg Süd στους κόλπους του δανέζικου κολοσσού, σημειώνοντας ότι «μας κάνει υπερήφανους» αυτή η εξέλιξη με δεδομένη τη μεγάλη ιστορία της γερμανικής ναυτιλιακής.

Από την πλευρά του ο Søren Skou, Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ρ. Møller-Mærsk δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση της εξαγοράς «έχουμε φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο στην στρατηγική μας να γίνουμε μια ολοκληρωμένη εταιρεία logistics και μεταφορών με βιώσιμη ανάπτυξη».

Την πρόθεσή της να αποκτήσει την Hamburg Süd η Mærsk Line την είχε δημοσιοποιήσει την 1η Δεκεμβρίου 2016. Από τότε ξεκίνησε μία μακρά διαδικασία λήψης εγκρίσεων από τις Αρχές Ανταγωνισμού σε 23 χώρες. Στις 28 Νοεμβρίου δόθηκε και το τελευταίο «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Νότιας Κορέας.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Mærsk από την εξαγορά της Hamburg Süd αναμένεται να προκύψουν ετήσιες συνέργειες της τάξης των 350-400 εκατ. δολαρίων, αρχής γενομένης από το 2019.

Πλέον ο κοινός στόλος Mærsk και Hamburg Süd θα αποτελείται από συνολικά 773 ιδιόκτητα και ναυλωμένα πλοία, με μεταφορική ικανότητα 4,15 εκατομμυρίων TEUs και με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με την Alphaliner, να φτάνει στο 19,3%.

Η τιμή απόκτησης της Hamburg Süd άγγιξε τα € 3,7 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/INGO WAGNER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.