Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Βενεζουέλας- ΗΠΑ

    49
    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Βενεζουέλας- ΗΠΑ

    Σύμφωνα με διεθνή μέσα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα συνεχίσει να εμπορεύεται πετρέλαιο σε άλλα νομίσματα εκτός του δολαρίου, σε μια προσπάθειά της να αμφισβητήσει την υπεροχή του αμερικάνικου νομίσματος στη διεθνή αγορά και να περιορίσει την εξάρτηση της χώρας από αυτό. Την τελευταία περίοδο η κυβέρνηση του Νικολά Μαδούρο εμπορεύεται πετρέλαιο σε ρενμίνμπι (RMB), που είναι το επίσημο νόμισμα της Κίνας.

    Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, οι τιμές του πετρελαίου της χώρας έχουν καταγράψει αύξηση την τελευταία εβδομάδα κατά 4% από τη μέση τιμή του πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα που ανήλθε σε 306,26 γουάν/βαρέλι, δηλαδή $48,45/βαρέλι.

    Ο Υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας απέδωσε την αύξηση των τιμών του πετρελαίου στην αυξημένη ζήτηση που έχει παρατηρηθεί την τελευταία περίοδο και στις προοπτικές που διαγράφονται για μεγαλύτερη περικοπή στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή από τις χώρες μέλη του OPEC.

    Η νέα πολιτική της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να εμπορεύεται πετρέλαιο και όχι μόνο, σε άλλα νομίσματα (ευρώ, ρούβλι, ρουπία, ρενμίνμπι) εκτός του δολαρίου, αποτελεί απάντηση της χώρας απέναντι στις κυρώσεις που έχει επιβάλει εναντίον της η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Miguel Gutierrez

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.