Μια νέα γενιά κρουαζιερόπλοιων ναυπηγείται

Μια νέα γενιά κρουαζιερόπλοιων ναυπηγείται

196
Μια νέα γενιά κρουαζιερόπλοιων ναυπηγείται

Το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sun», το τέταρτο από τα οκτώ κρουαζιερόπλοια που έχει παραγγείλει η εταιρεία «Viking Ocean Cruises» από τα ναυπηγεία Fincantieri, παραδόθηκε πρόσφατα από τα ναυπηγεία του ιταλικού ομίλου στην Ανκόνα. Το «Viking Sun», όπως και τα αδελφά του πλοία, ανήκει στην κατηγορία των κρουαζιερόπλοιων μικρού μεγέθους, καθώς έχει χωρητικότητα 47.800 τόνων, διαθέτει 465 καμπίνες και έχει μέγιστη μεταφορική ικανότητα 1.400 επιβατών, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματός του.

Τα κρουαζιερόπλοια της «Viking Ocean Cruises» είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς ναυσιπλοΐας και εφοδιασμένα με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας. Επιπλέον διαθέτουν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην εξοικονόμηση ενέργειας και τηρούν πιστά τους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς διαθέτοντας ενεργειακά αποδοτικούς κινητήρες και σύστημα καθαρισμού των καυσαερίων τους.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο από τα αδελφά πλοία του «Viking Sun», το «Viking Star» ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο των Fincantieri στη Marghera και παραδόθηκε στην εταιρεία το 2015 ενώ το δεύτερο και το τρίτο κρουαζιερόπλοιο, τα «Viking Sea» και «Viking Sky», αντίστοιχα, ναυπηγήθηκαν στο ναυπηγείο των Fincantieri στην Ανκόνα το 2016 και 2017, αντίστοιχα.

Τα υπόλοιπα τέσσερα κρουαζιερόπλοια της «Viking Ocean Cruises» αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία το 2018, 2019, 2021 και 2022, αντίστοιχα.

Φωτό: vikingcruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.