Η Sovcomflot σε τάση γιγάντωσης

Η Sovcomflot σε τάση γιγάντωσης

199
Η Sovcomflot σε τάση γιγάντωσης

Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Sovcomflot προχώρησε σε παραγγελία πέντε νέων δεξαμενόπλοιων τα οποία θα ναυπηγηθούν από τα ρωσικά ναυπηγεία Zvezda Shipbuilding Complex σε συνεργασία με την Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας. Τα νέα δεξαμενόπλοια, κατηγορίας aframax και χωρητικότητας 114.000 dwt έκαστο, πρόκειται να παραδοθούν στη Sovcomflot το 2021 και θα χρησιμοποιηθούν σε εργασίες της Rosneft. Τα δεξαμενόπλοια, λόγω της ice class κατηγορίας τους είναι ικανά να πλέουν σε θαλάσσιες περιοχές με παρουσία πάγου, όπως είναι η Βαλτική Θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Sovcomflot, η νέα σειρά δεξαμενόπλοιων που πρόκειται να ναυπηγηθεί θα χαρακτηρίζεται από υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής ασφάλειας. Θα είναι σχεδιασμένα να καταναλώνουν ως καύσιμο το υγροποιημένο φυσικό αέριο και θα συμμορφώνονται με τους διεθνείς κανονισμούς αναφορικά με τις εκπομπές οξειδίων του θείου, οξειδίων του αζώτου και διοξειδίου του άνθρακα που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από το 2020 σε θαλάσσιες περιοχές, μεταξύ άλλων και αυτών της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας.

Ο Sergey Frank, Πρόεδρος και CEO της Sovcomflot, ανέφερε ότι η νέα γενιά των δεξαμενόπλοιων, μεγάλης χωρητικότητας, που πρόκειται να ναυπηγηθεί, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της λιμενικής υποδομής της Ρωσίας, η οποία θα επιτρέψει σε πλοία να ανεφοδιαστούν με καύσιμα LNG στα λιμάνια της χώρας.

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.