Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ συνεργάζονται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών

Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ συνεργάζονται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών

63
Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ συνεργάζονται στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών

Εκπρόσωποι ναυτιλιακών επιχειρήσεων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Χονγκ Κονγκ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια στενότερη συνεργασία υπογράφοντας πρόσφατα ένα MoU (Memorandum of Understanding) στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του London International Shipping Week.

Κάτω από τους όρους της συμφωνίας το Maritime London και το Hong Kong Maritime & Port Board (HKMPB) θα συνεργαστούν σε προωθητικές δραστηριότητες και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για τις υπηρεσίες των προς τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Ο κ. Lord Mountevans, Πρόεδρος του Maritime London σχολίασε ότι οι ναυτιλιακές επιχειρηματικές κοινότητες του Λονδίνου και του Χονγκ Κονγκ έχουν ιστορικά πολύ ισχυρούς δεσμούς, επισημαίνοντας ότι περίπου το 10% των πλοίων σε παγκόσμιο επίπεδο ανήκουν σε κατοίκους του Χονγκ Κονγκ ή διαχειρίζονται από εταιρείες με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Ο ίδιος τόνισε ότι το Χονγκ Κονγκ αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα λιμάνια κόμβους στον κόσμο και μια σημαντική πύλη εισόδου για την ενδοχώρα της Κίνας.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας Μεταφορών του Χονγκ Κονγκ, κ. Frank Fan Chan, ανέφερε ότι το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ αποτελούν βασικούς διεθνείς κόμβους ναυτιλίας και εμπορίου με προοπτικές εξέλιξης στο μέλλον.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.