Το ράλι του αμερικανικού χρηματιστηρίου

Το ράλι του αμερικανικού χρηματιστηρίου

91
Το ράλι του αμερικανικού χρηματιστηρίου

Συνεχίζει το ράλι του το αμερικανικό χρηματιστήριο, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του Donald Trump κι ενώ ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ήδη άρχισε να υλοποιεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Ο δείκτης Dow Jones ξεπέρασε για πρώτη φορά στα χρονικά τις 20.000 μονάδες την περασμένη Τετάρτη, αγγίζοντας τις 20.068 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον S&P 500 που έφτασε λίγο πριν τις 2.300 μονάδες αλλά και τον δείκτη Nasdaq που έκλεισε στις 5.656 μονάδες.

Ο Donald Trump ήδη υπέγραψε δύο πράξεις νομοθετικού που αφορούν την κατασκευή δύο αμφιλεγόμενων πετρελαϊκών αγωγών, των Keystone XL και Dakota Access,  τα έργα των οποίων είχαν παγώσει επί προεδρίας Barrack Obama.

Στις αγορές των εμπορευμάτων ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου, καθώς διαφαίνεται ότι οι χώρες-μέλη του OPEC θα τηρήσουν τη δέσμευσή τους για μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού. Το αμερικανικό αργό κινείται στα $53,50 και η τιμή του brent στα $56 το βαρέλι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.