Στροφή της Κίνας προς τη βιομηχανία πετροχημικών και της ενεργειακής της πολιτικής

Στροφή της Κίνας προς τη βιομηχανία πετροχημικών και της ενεργειακής της πολιτικής

56
Στροφή της Κίνας προς τη βιομηχανία πετροχημικών και της ενεργειακής της πολιτικής

Η Κίνα πρέπει να προωθήσει την άμεση διακοπή της λειτουργίας όλων των εγκαταστάσεων που δεν συμμορφώνονται στις σύγχρονες τεχνολογικές και κυρίως περιβαλλοντικές απαιτήσεις, την επανεξέταση ως προς τη γενικότερη στρατηγική όλων των μονάδων παραγωγής ενέργειας, τη μείωση της ρύπανσης στις μεγάλες μητροπόλεις, και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας πετροχημικών. Οι παραπάνω προτάσεις είναι οι στρατηγικές επιλογές του Πεκίνου σε θέματα ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον οι ξένες εταιρείες θα πρέπει να έχουν πλέον τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τομέα των πετροχημικών της χώρας. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, μέχρι το 2020, η κατανάλωση ενέργειας σε βιομηχανικές μονάδες παραγωγής θα μειωθεί κατά 8 % σε σχέση με το 2015. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν κατά 10% και η κατανάλωση νερού κατά 14%.
Η ανάπτυξη της βιομηχανίας πετροχημικών παρεμποδίζεται από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σε συνδυασμό με τα πλημμελή μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία το περιβάλλοντος, σύμφωνα τις κατευθυντήριες αρχές του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας.
Επτά προγραμματισμένες νέες νομάδες παραγωγής πετροχημικών παράκτιων θα κατασκευαστούν προκείμενου να αναπτυχθεί ο συγκεκριμένος βιομηχανικός κλάδος στη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.