Αυξήθηκαν οι επιθέσεις σε πλοία το πρώτο οκτάμηνο του έτους

Αυξήθηκαν οι επιθέσεις σε πλοία το πρώτο οκτάμηνο του έτους

169
Αυξήθηκαν οι επιθέσεις σε πλοία το πρώτο οκτάμηνο του έτους

Τον περασμένο Αύγουστο έλαβαν χώρα οκτώ επιθέσεις σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας, σημειώνοντας ελαφριά μείωση συγκριτικά με τα αντίστοιχα περιστατικά τον Ιούλιο του 2018 (εννιά), σύμφωνα με το ReCAAP Information Sharing Centre (ISC).

Το παρακάτω διάγραμμα απεικονίζει τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ασία από τον Αύγουστο του 2017 έως και τον περασμένο Αύγουστο.

ICS

Την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2018 έχουν καταγραφεί 57 περιστατικά ενάντια σε πλοία, εκ των οποίων 45 ήταν καταγεγραμμένες επιθέσεις, ενώ 12 αποτυχημένες απόπειρες. Από τα παραπάνω, τα 54 αφορούσαν ένοπλες ληστείες σε πλοία και οι υπόλοιπες 3 ήταν πειρατικές επιθέσεις.

Συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, έχει σημειωθεί μία αύξηση της τάξεως του 5% στο σύνολο των περιστατικών σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας.

ICS 1

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2018 έχει αυξηθεί ο αριθμός των επιθέσεων σε αγκυροβόλια της Τσιταγκόνγκ στο Μπαγκλαντές, ενώ ο κίνδυνος παραμένει στις θάλασσες Sulu και Celebes, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταγραφεί περιστατικό ομηρίας ναυτικών την συγκεκριμένη περίοδο όπως συνέβαινε παλιότερα, καθώς και κλοπής φορτίου από πλοία στις περιοχές αυτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.