Η ναυτιλία των ΗΑΕ σε νέα (οικονομική) εποχή;

Η ναυτιλία των ΗΑΕ σε νέα (οικονομική) εποχή;

123
Η ναυτιλία των ΗΑΕ σε νέα (οικονομική) εποχή;

Το σύνολο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων με έδρα ή παραρτήματα στα ΗΑΕ φαίνεται ότι θα επωφεληθούν από μια ενδεχόμενη απαλλαγή του ΦΠΑ. Ως γνωστόν τα επτά Εμιράτα εισήγαγαν ΦΠΑ της τάξης του 5% τον Ιανουάριο, ο οποίος αφορά και τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρουν οι Khaleej Times των ΗΑΕ, ο Hessa Al Malek, εκτελεστικός διευθυντής της Federal Transport Authority των ΗΑΕ, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις του εν λόγω φορέα με Ομοσπονδιακό Φορολογικό Σώμα και τόνισε ότι οι συζητήσεις αυτές θα εστιαστούν στις  λεπτομέρειες για την φοροαπαλλαγή συγκεκριμένων κλάδων της ναυτιλίας.

Είναι πασιφανές ότι τα ΗΑΕ δεν είναι διατεθειμένα να χάσουν ναυτιλιακές ή παραναυτιλιακές επιχειρήσεις, οι οποίες μέχρι πρόσφατα είχαν επωφεληθεί από το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς του ομοσπονδιακού κράτους.

Τέλος σημειώνεται ότι από τον περασμένο Μάιο οι τοπικές κυβερνήσεις των επτά Εμιράτων έχουν ήδη καταργήσει τον ΦΠΑ από την «πολύτιμη» αγορά μετάλλων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.